Dan före dan före Dopparedan

Midvinternattens mörker lyser utanför husets varma väggar. Dan före dan före dopparedan är det idag, fast om bara en timme är idag igår. Tja, här sitter jag och är lite poetisk... :) Idag har det bakats pepparkakor och ätits pepparkaksdeg. Granen står grön och grann i stugan. Igår firade jag och Kristina Lilla julafton tillsammans=Mysigt värre! Idag är det den mörkaste dagen på hela året. Men jag hoppas att Du liksom jag låter dig omfamnas av det stjärnbeklädda mörkret, och låter månskenet dansa sin gilla gång över himlavalvet. Var du än befinner dig, så önskar jag dig verkligen en Riktigt God Jul!

//Jul(ia)

Peppkakan

SNART måste vi få klart för oss om vi kommer att få vara på Hamnis eller på om vi ska träffas på Kulturhuset Klossen! Midgård är nu uteslutet. Vi måste bara få besked just nu.. Men jag längtar till att vi ska träffas och starta denna inspirationsgrupp i januari! Det närmar sig. DÅMDÅMDÅMDÅM

Julen är här. Idag har vi Julgård på Midgård, vilket är julmys på vår skola, med massor av julkänsla och stoj. Ät en pepparkaka och känn dig peppad.
Hare gött!
Kramar
//Julia

Julmarknad

Dagen har tillbringats på Hamnmagasinets julmarknad. Åh vad mysigt! Igår bakade vi och pysslade hela dagen. Vaniljkaffebollar, julkola, matbröd, skumtomteaskar och julkort sålde vi bland annat. Och gjorde reklam för Juna UF förstås. :) Ni som fick bloggadress av oss, och är intresserade av vår inspirationsgrupp får jättegäna MEJLA till oss nu: [email protected] och anmäla er! Just nu finns en förhoppning att vi kan ha vår grupp på just Hamnmagasinet. Det hade varit awesome. Vi hoppas att detta ska dra igång torsdag den 27/1. Dagen har varit kanoners. Här kommer en bild-bomb. :D




















Ha det bra nu! Och glöm inte att skicka mail till oss, hihi :)


Om Juna

Vi är två tjejer som går andra året på Midgårdsskolans Arena Kultur & Media program. Juna UF är ett företag vi startat i Ung Företagssamhetskursen vi läser detta år. Juna är utvecklat från en gemensam dröm vi haft att stärka unga tjejers självkänsla genom en gemenskaps- och inspirationsgrupp.
Juna är en grupp för högstadietjejer. Vi kommer att träffas en gång i veckan under 5 veckor. Där kommer vi att mysa tillsammans. Vi ska snacka om sådant som berör oss, t.ex. om skolan, killar/tjejer, inspiration, självförtroende, mobbning och mycket annat spännande! Under träffarna ska vi ha det skoj. Vi har massor av ideér för att inspirera er, för att skapa en gemenskap med vår mysgrupp! T.ex. kommer vi att leka, fika och prata om livets frågor. Vid ett tillfälle anordnas det även Nobelfest med dans, mingel, knytis och fotografering. Låter inte allt detta helt underbart!?
Vi vill att Du ska komma till oss precis som Du är.
Första kursstart är torsdag 3 februari på Hamnmagasinet, kl 18.30-21.00!
Anmäl Dig nu!

För att vi ska kunna genomföra våra ideér och för att vårt företag Juna UF ska fungera, måste vi ta en ynka kursavgift på 100;- för 5 kvällar. Men det är det värt!

För att anmäla Dig skicka dina kontaktuppgifter till vår mail:
[email protected]

Om Du har några frågor så tveka inte att skriva till oss.

Om Kristina

Bakom de vilda, bruna lockarna och de oliv-formade ögonen döljer sig en av de raraste, mysigaste och mest romantiska personerna man kan träffa. Kristina Liontaki är 17 år, och med levande ljus och sin milda, ljusa stämma värmer hon världen med en enorm förståelse. Kristina älskar att dansa och hennes inre livfullhet och fantasi får även uttryck i färgsprakande tavlor, poesi och egenhändigt sydda kjolar. Vilket gör att man blir oerhört inspirerad av all denna konstnärliga sinnlighet. Hennes ord kan vara som nyskapande poesi, eller som något som Ingmar Bergman kunde ha skrivit ihop. Med alla sina kreativa projekt och sin höga mysighetsfaktor finns där alltid tid till att sticka en till halsduk, eller lyssna på bra musik och umgås med sina kära. Jag gör dock mitt bästa för att lära henne att tycka om te. :) Kristinas tro på Gud återspeglas i hennes trygga, lysande blick. Hon har en stor själ.

Denna blomma flyttade från Grekland till Ume med sin familj som 9-åring. Och när hon blir stor vill hon bli Livsnjutare, fast det är hon redan. Tillsammans med Kristina så peppar man livet. Man dansar.

Visst är det den heta kretiska solen som lyser igenom?! Och visst är den alldeles, alldeles underbar!

Jag är mycket rik som får ha en vän som Kristina.

 

//Julia Stenman


Om Julia

Julia Stenman är sjutton år och kommer från landet (Överklinten om man ska vara noggrann). Julia älskar att dansa och just nu dansar hon bugg och squaredance! Musik är också en av hennes stora passioner. Hon är otroligt duktig på att sjunga. Min vän är väldigt kreativ och jag tycker att hon kan och vet typ allt. Hon målar fint och skriver otroligt vackert!! Sedan spelar hon även teater och då hon ska hålla tal inför klassen så längtar alla att få se vad just hon har hittat på för något för det blir alltid något helt annorlunda, spännande och otroligt kul att se på! Julia skrattar mycket och är alltid glad. (Jag har verkligen inte sett någon människa vara så glad under så lång tid som hon är, det är ganska galet egentligen.)

 Min vackra vän Julia är helt underbar! Hennes humor är awesome, jag vet inte hur många gånger vi i princip skrattat ihjäl oss (men ändå överlevt) och när man är med henne så sprider hon en hel massa glädje!

 Sedan är det också så roligt med Julia för att hon är även den mest fantasifulla, påhittiga och idérika människan jag känner. Hon kommer alltid på roliga saker att göra och det blir verkligen aldrig tråkigt då man umgås med henne!Julia är otroligt intelligent och smart, hon är duktig på det mesta (som ni ser).

Julia är även väldigt djup, att sitta timmar och prata om ens tankar och funderingar är inte ovanligt, faktum är att det händer ofta. Hon ger så goda råd och uppmuntrar en.

Sedan har hon även en tendens att fixa ihop folk på dejter, hahaha. Och göra massa fler helt knasiga och roliga grejer!

Min Julia är så godhjärtad och bryr sig så mycket om hennes medmänniskor! Hon inspirerar och ger mig så mycket! Jag är verkligen glad över att ha henne som vän, för hon är verkligen en vän för livet. Hon är guld värd!

//Kristina

pepp inför julmarknaden

Idag ska jag och Julia läsa varandras texter (om oss själva) som vi ska lägga upp här sedan, så att ni ska få veta lite mer om vilka vi är! Hihi, ska bli kul att se vad hon har skrivit om mig (och hon tror hon tycker samma sak). Nu är hon på "träff med vd" och jag bloggar.
Vi ska försöka fixa lokal idag, det var tydligen lite drygare än vad vi hade väntat, men vi vill ju ha den bästa lokalen så att NI ska kunna komma! Åh, så kul det kommer bli i Januari då allt drar igång!
På söndag så kommer vi fara till Hamnmagasinets julmarknad SÅ KOM DIT så kan ni träffa oss in real och så kan vi berätta mer!! :D
Detta betyder också att vi måste förbereda rätt mycket till på söndag, så på lördag ska vi träffas och baka, fixa affischer, och massa annat som måste bli klart!
Nästa vecka hoppas vi på att kunna komma till er (i olika skolor) så att vi ska göra reklam för JUNA. Vi ska berätta om vår grupp och ni kommer kunna anmäla er! Det blir först till kvarn ;)

Den nya bloggdesignen

Affärsplanen är klar!! Nu är det lokalen som måste fixas, så att vi kan sätta datum och fixa klart affischerna! Vi hoppas kunna fara runt i skolor och sätta upp affischer kring den 13:e. :)
Men ser ni hur FIN bloggen är? Evelina Holmberg är superkvinnan som är vårt skyddshelgon över marknadsföringen av Juna. Hehe. Hon designar våra affischer dessutom.
Ni kommer väl på Hamnmagasinets julmarknad söndag den 12 december kl. 12, och träffar oss?! Göre vett ja!