Spraygrädde

Imorgon bitti packas bussarna, och det bär av på UF-mässe resa! Kristina och jag är verkligen förväntansfulla. Spännande. Mässan äger rum i Skellefte onsdag-torsdag. Så tyvärr blir det ju ingen träff nu på torsdag; 31/3. I fredags shoppade vi in diverse nödvändigheter, såsom vackra tyger osv. för att inspirera våra kunder på mässan. Helgen ägnades åt bakning av Choklad/kladdkakemuffins, Ryttarkaka, cupcakes m.m. Som ska säljas imorgon. Efter en lång lördag skulle jag hoppa till sängs. Jag kände essensen redan när jag gick uppför trappan, sedan hörde jag hur kissekatten spann. Och mycket riktigt, som jag misstänkte, låg där under mitt täcke 5 st baby kattungar! Det är något speciellt med min säng...
Nåväl, här sitter Kristina och jag och klurar på hur vi ska lösa olika frågor kring mässan. Det här är sista skoldagen i veckan.

Målet med vår monter är att det ska vara en stor, inspirerande färgklick, så att man inte kan motstå att slungas in i Junas inspirerande världar. Vi ska bära våra finaste klänningar och dansa!
Önska oss lycka till!

Hoppas det är bra med Dig!
Om ni är intresserade av en kisse är det bara att säga till. ^^

Kram
Julia

Något nytt

Igår drogs det igång igen! Nya ansikten mötte redan välbekanta. Mysigt värre!
Igår var en stor dag i det lilla. Det hände ovanliga saker i vanliga situationer. Nyanser. Gasen ligger i och det är bara att köra, så gott man förmår. För mig rent bokstavligen.

Kram
Julia

IKVÄLL

Vi ses ikväll på Hamnmagasinet kl 18.30!
Här ska bakas kakas till ikväll. ;D
Nästa vecka är UF-mässan. Järnen är hettade och planerna smids för fullt. Vi behöver inköpa färgsprakande sammetstyger, ljusslingor och mattor.
Seså, spring ut i stormen, så ses vi väl mött ikväll!

Juna


Fräknar

Sol. Blia. Fräknarna kryper fram på näsa och kinder. Igår åktes det upp på Lidberget med skotran. Pappa visade vilka vidder som är våra. Utsikten. I öster havet, vindkraftverken. I väster, kuperat landskap, berg, dalen där Rickleån slingrar sig. Jorden rör mig djupast av allt.
Idag är det skidfest! 7-mila.

Tack för alla fina kommentarer!
Kom ihåg:
Du är bra.
Du är värdefull.
Och extremt snygg!

/Julia

VIKTIG information till de NYA JUNATJEJERNA :D

Hej!
Jag och Julia har denna vecka gått runt till olika skolor. Tegscentralskolan, Hannaskolan och Västangårdsskolan. Vi hoppas verkligen att ni som vi pratade med har hittat hit till våran lilla blogg! Det kommer bli jättekul att starta en ny grupp, det känns spännande! (Även fast förra gruppen kommer bli saknad.)
Dock så kunde inte vissa av er komma ikväll så därför ställer vi in det denna torsdag. Alltså börjar Juna prova-på-gången nästa torsdag (24:e mars). Så jag hoppas innerligt att vi ses på Hamnmagasinet då! Och berätta gärna till era kompisar om Juna. Men man MÅSTE anmäla sig även för att komma på prova-på-gången. För vi kan inte vara för många i Juna. Hör av er om ni har några frågor.
Vi ses nästa torsdag! :)

Wow, vilka tjejer, vilken fest, vilken NOBELFEST <3

Tjejer, underbaraste finaste tjejer <3
Jag och Julia vill tacka er för dessa helt fantastiska veckor! Det har varit fantastiskt att träffa er varje torsdag. Ni anar inte hur sjukt BRA ni är! Vi är väldigt tacksamma för hur bra Nobelfesten blev. Här kommer det en bildbomb! Wow, vi hade riktigt riktigt kul alltså!

















































































Glöm inte att jag och Julia finns fortfarande här för er. Så är det något speciellt tveka inte att höra av er! Och som sagt. Tack för att ni varit med och uppfyllt våran junadröm.
Massvis med varma kramar
/Juna


La fiesta grandiosa

Ikväll händer det! Nobelfesten. Glöm int fikat bara. Men, viktigast av allt är att ni tjejer kommer, och att ni träder in i ert bästa humör. ;) Det kommer att bli alla tiders. Solen skiner, isen glänser. Vad mer kan man begära!?
VI SES! xD

Liv och energi

Det blåser upp till storm
en liten liten hand
lägger pusslets form
så varm, god och vän
igen och igen
varje bit av hän
givelsen så stark
glöm inte stövlarna
när du plaskar i pölarnas mark
Galonbyxor på,
med overall, vantar och mössa
ska vi pusslet förstå
genom väggarna känns vinden
gardinerna vajar
stryker den äppelröda kinden

Jag är verkligen nöjd med min praktikplats. Fylld av liv och energi är jag.

När jag kommit hem idag möttes jag av en glad överraskning, jag intervjuades av en reporter i telefon som ska skriva en artikel om Juna!:D


Jag och min mössa







Här är jag och min röda mössa. Osminkad och allt. Dagen har varit jättefin, solen skiner och jag tog årets första joggingtur idag. Skönt att springa av sig lite. Lovet kommer innehålla underbara stunder. Åh, jag är så glad. Så glad. Jag hoppas att Julia har det bra och att även ni har det bra! Vad har ni för er nu under lovet?

//Kristina


Låt oss fira!

Så kom de berusande plusgraderna lagom till lovet och sprider vårkänslor. Nästa vecka har jag praktik på förskola, vilket jag ser mycket fram emot. "Ty, jag kan inte arbeta utan barnaskrik". -August Strindberg

Detta har varit en intensiv och väldigt stimulerande vecka, liksom många andra den senaste tiden. Full av studier, planer, projekt och massor av kultur. Hur mycket kulturarrangemang kommer det inte att vara 2014, när det är så här mycket 2011?!? Det är en oerhörd stimulans för hela själen när man känner att det händer saker och när man själv är med och skapar en del av helheten.

Under den kallaste vintern kan man inte föreställa sig våren, även om man vet att den kommer.
Även om mycket snö och is tinat upp idag, hoppas jag ändå att snön ligger kvar till en bra bit in i april. De senaste kvällarna har himlen varit intensivt turkos vid skymningen, vilken jag sprungit under.

+4 grader.

Trevligt lov! Låt oss fira! (om man fick ta med sig några valfria saker till en öde ö, borde man i alla fall ta med sig ett skålglas.)

Julia


Junapaket







Det känns som att våren kommer, sakta, sakta. Ljuset. Solen. Vi har därmed glädjen att meddela er att vi har kommit in på...... dodododododood....
UF-MÄSSAN!!!
Det är en mässa där olika UF-företagare ställer ut sina företag i montrar och gör reklam. Det är stort, och vi är ett av 60 företag i Västerbotten som fått äran att medverka. Juna kommer att tävla om att vinna i k ategorierna Bästa Tjänst och Bästa monter. Priset är att vara med och ställa ut på den nationella mässan i Stockholm. Det kommer bli awesome! Men det krävs mycket tid, planering, energi. Vi får ta energisprutor för att orka detta.

Igår hade Kristina grekiska lektion med oss. xD Hon gjorde ett strålande jobb. Och det lös om henne efteråt. Så sa hon:
- Det är inte ofta folk skrattar åt ens skämt! Men det kanske var därför att det inte var något skämt.. :) Hihi. men som ni vet är hon en väldigt charmerande och rolig brud.

Nu säger hon att jag ska posta det hära nu!





15 mars

Nobelfesten kommer att äga rum tisdagen den 15 mars. 18.30-21.00. Jag hoppas verkligen att ALLA kan komma! :D Det var synd att tiden blev tvungen att förflyttas, men varken jag eller Kristina rår för det. Jag hoppas att det känns okej. Vi har ändå haft lite skuldkänslor om detta.
Vi bestämde igår att festen kommer att äga rum hemma hos mig på Haga! xD Vi meddelar på fejjan!

Jag måste fixa skålglas! Det kommer att behövas vid alla livets firanden. Känns konstigt att vi inte syns imorgon kväll. Jag längtar till vi ses på festen!

Julia