VIKTIGT NOBELFESTEN!!!

Fina! Jag och Kristina har ändrade planer angående den efterlängtade Nobelfesten: Vi vill höra med er om det fungerar för Er att ha den tisdag v.11? Alltså tisdagen efter lovet. Samma tid och plats som vanligt. Vi har dock inte pratat med Hamnis än om detta, eftersom vi först vill veta om det går bra för er. :)
Vi vill ju verkligen fixa en så bra fest som möjligt, och det har vi tyvärr inte tid till att göra denna veckan. Jag och Kristina har ju som ni vet många bollar i luften. Vi hoppas att ni svarar så fort som möjligt, och att ni kan då!! :D

PS. Detta betyder att det INTE blir någon träff nu på torsdag!! DS.


läxor!!

Så snällt att ni påminde oss att skriva om era läxor!
Ni blev uppmanade av oss att skriva en ordentlig lista på hur er drömprins ska se ut! Detta är då bara för er egen skull så det är inget ni ska visa upp eller så. Så när ni har tid och ork skriv ner egenskaper osv. som ni skulle vilja att er framtida partner ska ha! :)

Nu på torsdag så handlar det om inspiration osv. så eftersom vi ska pyssla lite så vore det huuur bra som helst om ni kunde och ville ta med er lite pysselgrejer! Det kan vara lite finpapper, fina snören, glitter. Ja, helt enkelt det ni har hemma som ni känner att ni kan dela med er av! Så ta med lite pysselgrejer!
Dessutom så vore det jätteroligt och intressant om ni kunde ta med något som ni blir inspirerade av! T.ex. kort på en person, en tavla, en symbol. Det kan ju vara vad som helst. En låt ni kan spela upp, en klänning, haha. Ja, vad som helst!!
Så, ta med pysselgrejer och något ni blir inspirerade av (om ni inte kan ta med er något ni blir inspirerade av kan ni åtminstonde tänka på något som ni kan berätta om!:)

Sedan kommer jag inte på nått mer.. Men spegelövningen kan ni ju fortsätta med! Och tacka då ni får komplimanger! :)
Kramar! (Nu ska jag se om jag kan få gjord någon läxa som jag har..)
//Kristina

stresshantering med varning för bananskratt



Nu vill vi bara säga att vi har engelska now. Vi funderar vad vi ska blogga om. Idag ska vi planera om fjärde (näst sista..snyft) träffen. Den ska vara inspirerande, drömsk, kreativ och framtidsdrömmande. Men vi avlöjar inget mer om det. Jag (Kristina) är stressad idag och Julia är upptagen hela veckan. Känns ju bra. Och inte heller så ovanligt. Men vi väntar på bättre tider. Nä, ärligt. Vi är glada, som vanligt.
Igår efter att fått reda på att jag fått g på matteprovet sa rektorn "vad du ser glad ut, varför gör du det?" och jag blev irriterad och sa att jag faktiskt alltid är glad. Så det så. Känner en viss ironi, eller kanske flummighet över detta blogginlägg. Nu sitter vi här och har nyss haft en fruktstund. Är halvt helt utmattad efter dagens påfrestningar över diverse utskällningar, CSN varning och alldeles för många inlämningsuppgifter och prov. Men vi är bra ändå. Vi har fortfarande MVG i allt från nians betyg..heh.. :] Och vi förtjänar fortfarande MVG i alla ämnen. Vi är ju så bra.

PS. Om man lägger en banan uppåt så blir det en glad mun! Och det har vi gjort!


Vinbärshjärtat

Imorse bakade jag en födelsedagstårta till min far. Jag tog upp lite av sommarens vinbärsfångst från frysen och la på den snövita grädden.

Ikväll tänker jag på hjortronfärgade myrar, fullmogna åkerbär, korna på grönbete. Men också på den brinnande månen, den meterdjupa snön. Den bitande kylan, den fuktiga sommarvärmen. Bada. Basta. Skidor. Jag tänker på årstider, vindar och vågor. På drömmar, viljor och lågor.

Hör du hur det sjunger
hur livet väcker hunger
det vill att du vet
din egen hemlighet
sjung en egen sång
på marken
i rymdens omfång
se djupt in i glöd
se liv
se död
sjung nattens vals
låt skratt flöda ur din hals
ropa
skrik
gråt
viska vindens visa
säg ibland förlåt
gör allt du måste
gör allt du vill
gör det du borde
nej, gör som du vill.


Lördagskväll och jag vill dansa. Vad vill du göra?
Trevlig helg!

Julia



 


3:e träffen

Såhär såg det ut på tredje träffen! Vi pratade om kärlek och kvällen innehöll massa fnitter, precis som det ska!









Och så en bild på mig och Julia


Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag!
Det har varit första dagen på min praktik och jag trivdes! Även fast jag insett hur sjukt dålig jag kan vara bara på att hacka några grönsaker. Flera sidors långa uppsatser kan man skriva, men gurkan skär man ändå fel. Illa. Haha. Men de tog hand om mig och jag kände mig nästan som en i gänget!

Dagen har varit fullspäckad, har nämligen firat en av mina bästa vänners 18års dag! Mycket trevligt!
Men nu innan man går och lägger sig tänker man tillbaka hur det var för ett år sedan. Hur kär man var. Och hur mycket denna dag betydde. Man kan sakna det ibland.. Just idag mer än annars.
(På något sätt kanske det är bra att det gör lite extra ont idag för en sån stor romantiker som jag. För då, då man väl har någon så känns det så himlans mycket. Och det blir rätt jättefint. (Eller så svamlar jag bara nu.))

Ni har väl tagit hand om varandra? Jag hoppas det! Om era vänner, familj. Alla nära och betydelsefulla.
Åh, jag tycker om er! Och jag vet att både jag och Julia skriver det till er väldigt ofta men glöm inte det bara. Vi skulle aldrig göra det vi gör om vi inte tyckte om er. Ni är så unika och vackra på så många sätt!
Och som sagt. Jag och Julia tänker på er. På Dig.
/Kristina

Till Julia



"A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words."






Tack för att du är min vän.
/Kristina

 


När jag var 8 år.

Vi klättrar på en stege
Du är ovanför.
Jag pratar och du nickar
Jag hoppas att du hör.
Blekta av solen
i skuggan av en stam.
Vi klättrar på en stege
jag vill komma fram.
Det är du som har möblerat.
Detta är din borg.
Jag är på besök.
Det är min sorg.
Allt står dukat
med glas på ett bord
jag måste gå
säger ditt ord.
Du som bor i kojan
i trädet, i ett bo
med fåglar och vinden
på grenarnas bro
du vill jag kommer åter
när löven brinner bort
när sommaren kallnar
när gräset blir torrt
du vinkar, jag går
fåglarna kvittrar
snart är det vår.

Julia


Friskt vågat, hälften vunnet

Glöm inte era läxor! Att kommentera bloggen, att våga något som är bra att våga och spegel-övningen. :) Var det något jag glömde??
Här sitter jag och har tagit sportlov. Jag bytte plats på praktikveckan med sportlovsveckan. Kanske var det dumt, eftersom att ingen annan har lov eller är ledig nu. Men kan inte hjälpa att jag är ganska slut. Hmm.. I fredags åkte klassen skrana och bastade. Jag var bara så trött efter veckan att jag åkte hem från stan, och gick och la mig istället, under mina två duntäcken och ett vanligt täcke. Med långkalsonger, mjukisbyxor, tre tröjor, varav en stickad, benvärmare och tjocksockar på. Solen skiner så gott den kan i ett -23 gradigt landskap. Jag vill fly ut på äventyr! Saknar Finland.

Åh! Imorgon är det alla hjärtans dag! :D och jag vill säga till er alla hur fina ni är. Och även om Du inte får en ros, eller gelehjärtan, så kom ihåg glädjen i denna dag. Gör spegel-övningen vett ja! Jag och Kristina tänker på er. Om det är något är det bara att skriva till oss på mejlen eller ringa.

Julia


2:a träffen

Såhär såg det då ut torsdagskväll! Vårat tema var skola, vänner och mobbning. Det var mycket intressant och bra samtal. Många bra tankar och roliga övningar! Sjukt duktiga var de!

Massor med levande ljus <3

Och så ser man snöborgen utanför vårt fönster, hihi

Ännu fler ljus

Och så Julias ljusslinga

Hur sjukt mysigt ser inte detta ut?? ÅÅh, vilken perfekt lokal vi har alltså!!

Med massa fika i mitten av filten.
Varning för suddiga bilder, haha.



Det var så mörkt så jag var tvungen att ta med blixt :( Så ni vet, egentligen är det riktigt mörkt och riktigt mysigt, hehe.

Haha, jag och Julia pratade lite om stress. Om att man inte ska stressa så mycket. Vi tänkte då att vi skulle förtydliga det genom att ha lite massagering. Men istället för en lugn stund för avkoppling blev det en riktigt skrattring. Fast det var ju kul det med! Hehe..



Och så har vi vår alldeles egna Juna-spotify-lista på! :D

Där skrev dom massa lappar :D





Helt proppfull vart den :) Wonderful!

Och när Julia skulle kasta sista bullen såg det ut ungefär såhär, hahah!


Det vart verkligen en lyckad kväll! I nästa inlägg får vi skriva era läxor, hihi!
Och nästa gång, då blir det kärlekstema hela kvällen. TAGGA! Haha!
Kramar fina ni!


Kristina & Julia, Juna, pepp/förberedelser :D

Just innan tjejerna kommer på torsdagarna så träffas jag och Julia på supermysiga Hamnmagasinet och peppar inför kvällen! Vi fixar det allra sista som ska fixas och snackar och skrattar. Såhär kan det se ut:

Lite planering

Lite egobilder

Fotar glada Julia

Går igenom allt

Visar mina finaste grimaser

Och Julia visar hennes

Sedan några bilder av oss tillsammans är "livsviktigt"

Och där, där mina vänner är var vi håller till. S.k. "akvariet" (?) Otroligt mysigt där uppe måste jag säga! Mer bilder av det kommer snaaart!

Sedan får vi lite bråttom och börjar fixa så att det ska bli mysigt i rummet där vi håller till. Bär kuddar, tänder ljus, flyttar bord osv.
En till bildbomb kommer alldeles strax :D Kram så länge!
/Kristina


Evve

Tack för igår alla fina! Gaaah.
Vet ni vad!? Vår marknadsföringsgudinna här på Juna, Evelina Holmberg, som hjälpt oss att designa denna bloggen och affischerna, hon har blivit framröstad till Art Director! Det är hon som står bakom designen till vår skoltidning Mindyard i år! Det tycker jag är jättekul! Hon är verkligen värd det. Mindyard är en väldigt proffsig tidning som Media 2:orna gör varje år. Så ännu en gång; Grattis!

Se till att göra nått kul i helgen!
Julia

En sjuk flicka

Förstår ärligt talat vad som är felet! Var ju sjuk bara för ett tag sedan! Och imorse vaknar jag av att jag knappt kan stiga upp ur sängen för att det gör så ont i kroppen! Usch! Jag behövde verkligen komma till skolan idag.. det blir så mycket jag missar. Och imorn. HUR BLIR DET IMORN? *panik* Nä, jag MÅSTE vara frisk imorn. Jag vill se alla redovisningar och jag vill vara med på Juna! (och jag måste ha ork att plugga matte :S)
Alltså, jag blir så frustrerad!!! Varför? Varför?

Och Julia, du har rätt. Det gör ont då man ska flytta blicken.

Nu ska jag sova (som jag gjort typ sedan 18.00 igår) och bli frisk!
/Kristina

Trollflicka

Trollflickans bröst är som tuvor under leran
En dimblå uppväxt under gul himmel
Trolsk vid grå sten
Lustfylld moss bortom tillrättavisande.

Hoppetossa


Denna onsdag började med en uppfriskande körlektion på trafikskolan. Jag vill verkligen ta körkortet så fort jag fyller år. Det vill jag verkligen.
Jag märkte när jag kom till skolan att Kristina är borta. Hoppas att hon är frisk!! Låt oss hoppas att hon är det. Råkade dessutom tappa hennes skåpnyckel igår. Jag hoppas att hon bara är hemma och pluggar på matteprovet som är på fredag. Det ska sannerligen bli spännande att se hur provet går. Måste plugga ikväll.
Längtar till teatern i eftermiddag, att få teatera loss!

Glöm inte att vi tycker att det är jätteroligt att få kommentarer i kommentarsfältet. Vi vill ju veta vad ni tycker och tänker om saker och ting! :P

Rena rama grekiskan

Snart ska jag och Kristina planera torsdagen. Innan dess har vi språkhistoria, och Kristina ska hålla en lektion i grekiska för oss. Så just nu är hon och förbereder sig. På torsdag är det min tur. Då blir det en Meänkieli-lektion med lakritsi. Solen strålar in genom de stora fönstrena i ett disigt ljus. Då drömmer jag mig bort till skoterutflykter med grillning och varmchoklad, milda dagar i mars. Jag kom att tänka på att om bara någon månad är våren här. Ja, solen kommer fram mer och mer för var dag som går. Men nu kallar skolarbetet. På torsdag blir det mer om Skolan, men också om mobbning och Vänner.
:D Jaaa!!

Insikt/Utsikt

Kl 6 på lördags morgonen lyfte jag och min syster Emma från Umeå. Vi flög över havet, för att möta drömmen om landet i öster - Finland. Jag älskar att flyga. När man känner hur de kraftfulla motorerna går igång, känslan när man lyfter från marken och ser hur världen helt plötsligt blir mindre och blir till ett pusselliknande dockskåp. Efter ett antal tågbyten var vi framme. Där väntade syster Linda. Hon har konstutställning nu i februari. Insikt/Utsikt heter den. En skilldring av det offentliga, det man ser, kontra det personliga, det man har inom sig.
Det var verkligen kul att komma iväg två dagar. Även fast jag alltid bott här i Sverige, känner jag det finska blodet inom mig. Lite konstigt känns det, att om man åker cirka 8 mil rakt över havet kommer man till Kokkola, där man pratar ett helt annat språk och möter en annan sorts kultur, men ändå en liknande mentalitet. Hade gått fortare att ta skotran över isen! Det var mycket trevligt. Jag hade gärna stannat längre. Jag smakade Karelska piroger för första gången. Piroger med risgrynsgröt i. Och så har man en ägg/smör röra till. Mmmmm, jag säger då det. Vi hann med tre städer och massor med kultur på två dagar. Skönt att komma bort, skönt att komma hem!

 

Jag lärde mig att Juna betyder Tåg på finska.

Jag tänker mig att det står för den inre och den yttre resan. Tåget man åker i, landet man åker genom.

Jag hoppas Du också haft en fin helg.

kram

Julia


torsdagslängtan


Ni är för härliga <3

Åh, jag lägntar till torsdag! Och att få planera all skoj med Julia! Jag är så tacksam för er, för vår grupp, ni är så fina! Wow, det finns så mycket mycket saker att prata om, att diskutera om. Mycket behövs sägas. Så mycket man bär inom sig som man borde dela med andra. I en trygg miljö med bra människor! Åhh.. tänk att jag får vara med om detta! Man ska tro på sina drömmar.. för de kan förverkligas!

Min söndag har bestått av mattepluggande (åhh.. hur ska provet gå??), pianospelande och om ett tag blir det svenska-språkhistoria-plugg/tänk/prova-redovisande. Mitt rum ser ut som ett stort kaos (vilket det också är) och jag vill höra om hur Julias helg har varit! Så nu ska jag nog ringa henne. Kramisar! /Kristina


1:a träffen






Nu är första träffen gjord. Och vår dröm har börjat förverkligas. Det känns overkligt att det vi jobbat för så länge har satt igång. Vi möttes av jättefina tjejer! Vi ska se till att ha det myspys tillsammans. Och det ska bli så spännande att få lära känna er! Tanke- och frågeburken var full av kloka frågor och tack för alla fina ord! :D

På plats

Nu sitter vi här på plats sedan några timmar och laddar inför ikväll. Vi chillar. Det ska bli så spännande att få möta er tjejer! Det är det här vi väntat på och arbetat för hela hösten och vintern. XD Någon timme kvar. Wow. Det känns bra. Hoppas att nästa inlägg blir fullt av en massa härliga bilder. Det ska bjudas på mycket gott. Vi längtar till att ljusen tänds och kuddarna blir suttna på och musiken lyssnad på och dansad till och mysigheten myst och fikat uppätet och lekarna lekta och samtalen samtalade och tankarna delade. Ja kort och gott, vi ser fram emot detta!


THE FLOW at Glada-Grubbe

Min glädje är stor idag! Solen skiner. Imorse hittade Kristina fram till Glada-Grubbeskolan. Tyvärr kunde inte jag hänga med, då jag var på Norrlands Operan. När jag kom inspringande till svenska lektionen möttes jag av Kristina som strålade. Hon visade mig den långa listan med anmälningar till imorgon. Jag kunde knappt tro det. Jag är i chocktillstånd. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Gråt av glädje förstås. Jag kan inte gråta. Jag är alldeles skakis. Kvider av pepp. Så peppad jag är på imorgon. Man får väl säga att det gått lite väl trögt med anmälningarna innan. Nu kom Flödet med stort F!
Jag älskar Kristinas kommentar:
-Nu har vi en massa saker att fixa till imorgon! Vi måste köpa dipp! HAHAH. XD