Utopi

Kristina vänder sig plötsligt om och utbrister:
-Vill du veta en sak?!
-Vad då?, säger jag.
-Utopi är ett grekiskt ord!! Åh utopi, utopi. Jag tycker om Utopi!
Ja, utopi är bra. Och det är mycket som härstammar från Grekland. Drömsamhälle.
Hur ser ditt drömsamhälle ut?

Spegel, spegel


På torsdag, på torsdag händer det. Dagen vi alla väntat på är kommen. Imorgon ska jag och Kristina på möte med vår rådgivare, Elin. Spännande. Now we're going to have english-lesson and play some theatre.

Planer

I förrgår planerade jag och Kristina första träffen. Vi satt i min lägenhet med ljus, fika och musik och planerade. Och visst kom vi på både det ena och det andra. Dessutom hann vi med att ha lite psykoanalys jag och Kristina. Jag hade naturligtvis svårt att hålla tassarna ifrån stearinljusen, så det blev ett och annat bränt finger och brända hårstrån. Idag är det milt ute. Jag får lust att ta en sväng ut med skidorna genom skogen. Jag var ute på dans igår kväll, så det blev inte så mycket sömn denna natten. Men dans och gott sällskap väcker livet inom en. :)
Det är rätt mycket jobb med UF. Men vi vill ju verkligen åstadkomma något med vår tjejgrupp. Det är värt all den mödan. Vi ser fram emot att få träffa er på torsdag! Vi brinner.

VIKTIGT! Prova-på-gång

Vi har beslutat oss för att första torsdagen, alltså den 3:e februari, blir en Prova-på-kväll. Man behöver alltså inte bestämma sig innan om man vill gå eller inte. Men man måste anmäla om man kommer på Prova-på-gången. Så bestämmer ni på torsdagen om ni vill fortsätta eller inte! Snälla skjut inte upp att anmäla er. Det blir då svårare för oss att planera. Skriv till [email protected]!

Ormkvinnan

Julia tycker att jag ser ut som en ormkvinna idag. Vet inte riktigt hur hon menar. Men det är lite kul ändå.
- Jag tycker verkligen hon ser ut som en ormkvinna idag, säger Julia.
-Hur ser en sådan ut?
- Som dig. Du är jätteinspirerande idag. Guldig turbansjal, djupt röda läppar, fjärilstopp, träarmband, stor ring, sotiga ögon, kängor (inte för att ormkvinnor har kängor, men ändå..), stoort, mysko, coolt halsband och glansiga tajts (jag tycker dom är gröna, men det tycker inte Kristina) Hon är verkligen stencool. Men det brukar hon vara. Inte att förglömma de lååånga, bruna lockarna som sprider sig ner över brösten ( där hon bär en "jätteröd" korsett. Som ingen ser förutom jag, med mina laserögon, som bara jag har).  Hon är sådär jätteinspirerande att se på.
- Vad du överdriver Julia.
-Näe, verkligen inte. Jag underdriver nästan.. eller inte underdriver, men jag vill att du förstår att jag tycker det, säger Jullan.

Ja, nu vet ni om Ormkvinnan som jag tydligen är.

Mimer/Hagaskolan

Efter besöket på Minerva traskade vi vidare till Mimer, där alla glada Hagaelever håller hus. Vi tejpade upp affischer med silvertejp och pratade med folket. Vi fick gå in till en helfestlig musik-klass och presentera oss. Till vår stora förvåning började klassen att applådera, och vi kände peppen inom dom som genom luften spred sig till oss genom en osynlig, sugande slang.
Snart drar vi igång, så ANMÄL er idag!

Minerva

Nästa vecka, på torsdag drar vi igång! Och vi längtar på att få Din anmälan!! Igår i gryningen bar det iväg till Minervaskolan för att berätta om vår Awesome Juna. Tyvärr började dagen med några mindre trevliga lärare som inte var lika peppade på att släppa in oss i klasserna, som vi var! Men tillslut hittade vi en lärare som välkomnade oss in till en klass. "Friskt vågat, hälften vunnet", som vår underbara svenska lärare alltid säger. Ja, nu måste vi faktiskt springa iväg till svenska lektionen. Alla Minervare som läser detta: Tveka inte att anmäla er!

Bräntis

Efter skolan gick jag till stackars Julia som har feber och berättade om de olika skoluppgifterna vi måste göra osv. Nu får vi hoppas att hon blir frisk snart och att vi kan planera första träffen i helgen :)
Jag fick med mig två affischer som Julia hade hos henne, så då jag kom hem vandrade jag till min gamla skola, Bräntis! Det kändes riktigt länge sedan man gick i den skolan (men ett och ett halvt år sedan är väl ändå inte så länge sedan?), och framförallt att man inte kände igen eleverna som gick där! Träffade dock några lärare som man kände igen (och de kände igen mig, tur det ;))
Träffade några härliga och glada elever som blev nyfikna på affischen och jag hoppas ni läser nu detta :)

Vill påminna er om att om det är några frågor eller vad som helst, så är det bara att skriva en kommentar eller på mailet eller så :)

Har nyss ätit nybakade scones (mm..såå gott) och ska nu fortsätta med annat som måste bli gjort!
Ha en fin kväll, och glöm inte att anmäla er! Först till kvarn! :D
/Kristina

Aaaaa Prolymiaaaaa



Åh idag, idag, idag har vi börjat sätta upp våra affischer. XD Vi började med att gå till Hagaskolan, men några byggnadsarbetare trodde att vi vaknat på fel sida och sa att eleverna var på Mimerskolan fram till i augusti. Man kände sig lite förvirrad, lite borta. Hihi. Men vi vandrade vidare till skolan i väster, Prolympia. Vi möttes och muntrades upp av glada och fina tjejer! Så om ni läser nu, så gå in till högra hörnet längst upp på sidan och se Om Juna. Om kontakten besvarades kan ni ju slänga iväg en kommentar om hur vi såg ut när vi stod där, hehe ^^ Förresten, tycker ni om våran "Hos frisören-bild"?? Vi tycker i alla fall den var jättefestlig. ;) Nu ska vi dramatisera på engelska. Yes box.

Resan

Affischerna är tryckta. Hoppas du får syn på en snart! På måndag går vi ut på skolorna och berättar om vårt projekt, och peppar alla brudar såklart!
Denna dag är en strålande dag. -25 grader visar termometern och det singlar kristaller genom luften. Det absolut första jag gjorde imorse var att ta en bild av morgonens fägring och den nyanserade skulpteringen genom färgskalans frosthimmel. Jag kan tyvärr inte visa er hur detta såg ut, då jag tryckte av bilden med min analoga kamera. Men du kan nog föreställa dig.
I onsdags kom Kristina hem till mig på middag efter skolan, och så såg vi på film. Naturligtvis skulle det firas att vi fått den lokal vi önskat, och som vi ansträngt oss för att få. Och i torsdags var vi på ett föredrag om den kommande UF-mässan i Skellefte, som vi ska ställa ut på i mars. Vi har mycket arbete framför oss, men jag hoppas och tror att det ska bli en rolig resa dit och tillbaka. I veckan har det dessutom bokats biljetter till Finland, min syster har konstutställning i Jakobstad i februari. "Inblick" heter den. Det blir en snabbvisit för mig på två dagar, men jag ser fram emot detta.
Trevlig helg!

HAMNMAGASINET, torsdag 3 februari

Torsdagen den 3:e februari på Hamnmagasinet kör vi igång!!!
Jag hoppas vi ses där och då kl 18.30! :D Glöm inte att fortsätta anmäla er. Först till kvarn...

Igår hade Kristina och jag bestämt möte med verksamhetschefen för Hamnmagasinet. Och nu har vi fått tillgång till ett jättefint rum, med utsikt över älven. Affischer ska snarast tryckas och verksamheten dras igång.

NU KÖR VI!

Håll till godo

2011 är här! Alla de detaljer som inte redan är satt ska planeras och göras upp nu. Så få ingen stress över att ni inte vet all info än om starten. All specifik information kommer inom en SNAR framtid! :) Och här sitter jag och har det lite partaj-aktigt själv framför datorn. Eller egentligen inte så värst... men litegrann. ;)